Ramă foto magnetică

De câte ori nu ai căutat oare cadoul perfect pe care cel mic să-l ofere persoanelor dragi (doamna educatoare, doamna învățătoare, bunica…) cu diferite ocazii? Vă propunem de data aceasta o idee drăguță care va transforma o banală ramă foto într-un cadou cu adevărat aparte. Un proiect meșteșugăresc care vă va implica pe amândoi într-o activitate creativă, educativă și, firește, distractivă!

Aveți nevoie de:

  • o ramă foto metalică
  • hârtie cu diferite modele, de diferite culori (poate fi chiar și hârtie de ziar, pagini de revistă): în felul acesta, puteți încerca să personalizați foarte mult rama
  • lipici pentru decoupage
  • lac incolor
  • capace de bere
  • magneți sau hârtie magnetică
  • foarfece
  • pensule

materiale_ramă_foto

Decupați bucăți de hârtie în funcție de mărimea ramei foto, astfel încât să se potrivească acesteia. Așezați-le pe rama foto după cum vă place: mai ordonat, după un anumit tipar, sau, dimpotrivă, la întâmplare. Lipiți-le. Ca să se fixeze bine, aplicați un strat de lipici și deasupra. După ce se usucă lipiciul, aplicați un strat de lac incolor pentru strălucire. Așteptați să se usuce.

rama_foto_pasul_unu

Ca să faceți rama și mai drăguță, îi puteți atașa capace magnetice de la sticle de bere. Iată cum se fac! Lipiți (după procedeul utilizat în cazul ramei) bucățele de hârtie colorată în interiorul capacelor. Dați cu lipici și lac incolor pe deasupra.

capace_colorate

După ce capacele s-au uscat, lipiți un magnet (sau o bucățică de hârtie magnetică) pe partea exterioară a acestora.

capace_magnetice

Fixați capacele pe ramă. Și cu asta, gata-i!

rama_foto_magnetica

Tips&Tricks? Nu uita însă, modul în care dăruiești valorează mai mult decât darul însuși. Un cadou care vine din suflet, chiar dacă nu este foarte scump, devine pentru persoana care îl primește extrem de prețios. Personalizează alături de copilul tău fiecare cadou. În acest fel, cel mic va înțelege adevărata sa valoare.

Pentru mai multă creativitate, te așteptăm cu drag la atelierele noastre! 

            Cu drag, cu spor, cu voie bună!

Anuca&Nicu

Comentarii