Combinații inedite: tehnica decoupage!

Încă o sâmbătă frumoasă în lumea Deco Mondo, alături de copii creativi la Joy Club!  Dacă data trecută ne-am pus mânuțele dibace la treabă și am exersat diferite tehnici de croitorie, de data aceasta am aflat ce înseamnă tehnica decoupage! Nu știți ce e tehnica decoupage?! Tehnica decoupage este, pe scurt, o artă a decorării diverselor obiecte cu… șervețele. Cuvântul „decoupage” este de origine franceză, însemnând „tăiere”, „rupere”. În design, decoupage-ul este considerată o tehnică decorativă care combină mai multe tehnici. Cu această tehnică se poate decora o gamă largă de obiecte: sticlă, carton, obiecte din lemn, textil, iar decorațiunile se pot realiza cu șervețele, hârtie specială pentru decoupage sau orice hârtie cu model.

decoupage

Pentru a pune în practică tehnica decoupage avem nevoie de:

- vopsea acrilică albă sau grund deschis la culoare

- un adeziv special pentru această tehnică (se găsește la borcănașe sau tub)

- șervețele cu diferite modele (dacă au mai multe straturi, se va folosi doar stratul de deasupra)

- o foarfecă

- pensulă

- lac incolor.

arta_decorarii

Pașii sunt simpli:

1. Cureți suprafața de lucru.

2. Dai cu grund sau vopsea acrilică albă (modelele se vor vedea mai bine pe un fond alb). Lași la uscat.

3. Aplici cu pensula un strat foarte subțire de adeziv pentru decoupage.

4. Așezi șervețelul decupat sau “franjurat” cu mâna peste lipici ( doar stratul de deasupra).

5. Cu pensula, mai aplici un strat subțire peste șervețel. Este important să-l aplici dinspre centru înspre margine. Lași la uscat.

6. Pentru a obține strălucire și protecție, dai cu un lac pe bază de apă. Partea cu lăcuitul o poți repeta daca vrei să fie mai lucios produsul final.

tehnica_decorativa

creativ

Aaa, nu uita: prin însăși firea sa omul este un artist. El caută să aducă pretutindeni în viața sa, într-un fel sau altul, frumosul !

Următoarea întâlnire va fi pe 21 Iunie: același loc, Joy Club, aceeași oră (10.00). Vom învăța despre stilurile de design!

banner_site

Cu drag, cu spor, cu voie bună!

Anuca&Nicu

Comentarii