Copacul nasturilor

Copiilor sunt, prin firea lor, curioși. Le place să se uite, să pună întrebări, să vadă ce e aia și la ce folosește, dar de unde a apărut, dar de ce. Tocmai de aceea este important să le stimulezi această curiozitate înnăscută și să le-o dirijezi spre activități creative.
Dacă și copilul tău adoră natura și îi place să colecționeze tot felul de pietre, crenguțe uscate, scoici, frunze, etc., ajută-l să-și utilizeze colecția într-un alt mod.

Pentru a crea Copacul Nasturilor, aveți nevoie în principal de rămurele și nasturi de diferite culori și mărimi.

Mai aveți nevoie și de un placaj de lemn sau un carton mai gros, care va reprezenta baza pe care veți „asambla” copacul și lipici (lipiciul normal nu este ok, alegeți un lipici pentru lemn).

materiale_necesare_copac

Sortați ramurile după mărime. Este ocazia potrivită pentru a discuta despre mărime și formă: despre subțire și gros, lung și scurt. Modelați, din ramuri, copacul pe placaj. Nu începeți să lipiți ramurile decât în momentul în care v-ați hotărât asupra formei finale a acestuia. Aplicați cu o pensulă lipici, presați-le puțin și așteptați să se usuce.

copac_ramuri

Acum urmează realizarea frunzișului din nasturi. Lăsați-vă purtați de creativitate! Lipiți în jurul ramurilor nasturii, care vor reprezenta frunzele copacului. Așteptați să se usuce.

frunze_nasturi

Puteți folosi markere colorate pentru a desena o ramă de jur împrejurul placajului sau pentru a picta diferite elemente de decor. Sau îl puteți lăsa așa. Puteți da placajului o gaură pentru a-l fixa de perete sau îl puteți pur și simplu sprijini. Cum vă place!

copacul_nasturilor

Tips&Tricks? Orice activitate pe care o realizați împreună cu cel mic poate reprezenta un prilej de învățare. Utilizați diferite întrebări pentru a cere explicații și pentru a verifica anumite cunoștințe. Lăsați-l pe el să aibă impresia că este, pentru moment, profesorul. Acest lucru îl va încuraja să vă ofere răspunsuri cât mai pertinente.

Pentru mai multă creativitate, te așteptăm cu drag la atelierele noastre! 

            Cu drag, cu spor, cu voie bună!

Anuca&Nicu

Sursa foto: http://www.kiwicrate.com/projects/Button-Tree/456

Comentarii