Creioane cerate topite

Arta este, în foarte mare parte, o chestiune de gust! Dar este, fără îndoială, și o chestiune de educație! Prin artă, oamenii se definesc pe ei înșiși. Deseori, arta exprimă un sens al apartenenței. Ea transmite spiritul oamenilor care au creat-o, vorbind despre o adevărată experiență culturală.

Pe copii, arta îi ajută să își dezvolte inteligența, stimulându-le gândirea creativă și sensibilitatea. Totodată, arta reprezintă pentru ei o modalitate de explorare și înțelegere a valorilor, facilitând asumarea acestora.

Chiar dacă domeniul artistic este foarte larg, vă propunem de această dată o idee diferită! Ați mai pictat vreodată prin topire?

Nuuu?! Cu siguranță cel mic va rămâne fascinat! Iată cum se face.

Aveți nevoie de:

  • o suprafață de lucru (o pânză pentru pictură sau un carton foarte gros)
  • creioane cerate
  • lipici (lipiciul obișnuit nu este suficient de puternic, aveți nevoie de un lipici pentru lemn sau metal)
  • uscător de păr

(Ca măsură de precauție, pentru a nu vă murdări, puteți folosiți un șort).

materiale_necesare_arta_creioane

Sortați culorile în funcție de culoare și în funcție de rezultatul pe care vreți să îl obțineți. De exemplu, curcubeul este un tipar destul de ușor de realizat – puteți începe cu acesta. Sau puteți sorta separat culorile închise și culorile deschise, cum vă place! Aranjarea lor depinde în totalitate de voi. Lipiți culorile în partea superioară a pânzei. Puteți păstra bucățica de hârtie care le acoperă sau nu, procedeul funcționează în ambele cazuri.

culori_cerate_lipite

Înclinați pânza. În acest fel ceara se va scurge mai ușor. Atenție însă! Dacă o sprijiniți de un perete, ar fi bine să lipiți ziare/hârtie de jur împrejur pentru a-l proteja împotriva stropilor care se vor împrăștia.

Cu ajutorul uscătorului de păr, împrăștiați culoarea. Este indicat să îndreptați uscătorul de păr în jos: astfel culoarea va curge mai ușor. (Se va crea destul de multă mizerie, aveți grijă să vă protejați).

uscător_de_par

Așteptați să se usuce.

culori_topite

Finisați lucrarea. Îndepărtați creioanele, dar și toți stropii de ceară uscată.

Lucrarea e gata de expoziție!

arta_culoare

arta_inedita

Tips&Tricks? Arta nu este un meșteșug, este transmiterea sentimentului pe care artistul l-a simțit (Lev Tolstoi).

Pentru mai multă creativitate, te așteptăm cu drag la atelierele noastre! 

            Cu drag, cu spor, cu voie bună!

Anuca&Nicu

Comentarii