
Arta este, în foarte mare parte, o chestiune de gust! Dar este, fără îndoială, și o chestiune de educație! Prin artă, oamenii se definesc pe ei înșiși. Deseori, arta exprimă un sens al apartenenței. Ea transmite spiritul oamenilor care au creat-o, vorbind despre o adevărată experiență culturală.
Pe copii, arta îi ajută să își dezvolte inteligența, stimulându-le gândirea creativă și sensibilitatea. Totodată, arta reprezintă pentru ei o modalitate de explorare și înțelegere a valorilor, facilitând asumarea acestora.
Chiar dacă domeniul artistic este foarte larg, vă propunem de această dată o idee diferită! Ați mai pictat vreodată prin topire?
Nuuu?! Cu siguranță cel mic va rămâne fascinat! Iată cum se face.
Aveți nevoie de:
- o suprafață de lucru (o pânză pentru pictură sau un carton foarte gros)
- creioane cerate
- lipici (lipiciul obișnuit nu este suficient de puternic, aveți nevoie de un lipici pentru lemn sau metal)
- uscător de păr
(Ca măsură de precauție, pentru a nu vă murdări, puteți folosiți un șort).
Sortați culorile în funcție de culoare și în funcție de rezultatul pe care vreți să îl obțineți. De exemplu, curcubeul este un tipar destul de ușor de realizat – puteți începe cu acesta. Sau puteți sorta separat culorile închise și culorile deschise, cum vă place! Aranjarea lor depinde în totalitate de voi. Lipiți culorile în partea superioară a pânzei. Puteți păstra bucățica de hârtie care le acoperă sau nu, procedeul funcționează în ambele cazuri.
Înclinați pânza. În acest fel ceara se va scurge mai ușor. Atenție însă! Dacă o sprijiniți de un perete, ar fi bine să lipiți ziare/hârtie de jur împrejur pentru a-l proteja împotriva stropilor care se vor împrăștia.
Cu ajutorul uscătorului de păr, împrăștiați culoarea. Este indicat să îndreptați uscătorul de păr în jos: astfel culoarea va curge mai ușor. (Se va crea destul de multă mizerie, aveți grijă să vă protejați).
Așteptați să se usuce.
Finisați lucrarea. Îndepărtați creioanele, dar și toți stropii de ceară uscată.
Lucrarea e gata de expoziție!
Tips&Tricks? Arta nu este un meșteșug, este transmiterea sentimentului pe care artistul l-a simțit (Lev Tolstoi).
Pentru mai multă creativitate, te așteptăm cu drag la atelierele noastre!
Cu drag, cu spor, cu voie bună!
Anuca&Nicu