Cum decorăm masa de Paște

Paștele sau Învierea Domnului reprezintă, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase sărbători creștine, un prilej de bucurie și bunătate pentru toți. Conform tradițiilor și obiceiurilor românești, de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ouăle roșii, mielul, pasca – bucate ce amintesc, într-un fel sau altul, de patimile lui Iisus. Însă, pe lângă preparatele tradiționale, nu putem ignora nici decorul mesei: adăugându-i un pic de stil și puțină imaginația, vom reuși să-i impresionăm pe cei dragi care vor lua masa alături de noi.

În plus, cei mici se vor distra pregătind cele mai frumoase decorațiuni de Paște!

oua_paste_fetru

Clasic sau modern – vechea dilemă! În alegerea stilului, tot timpul va exista această întrebare. Departe de a-i putea găsi un răspuns perfect, trebuie să ne întrebăm ce ne place nouă cu adevărat și să adaptăm. Stilul care ne place e întotdeauna stilul potrivit!

Decorațiuni tradiționale

Paștele este prin excelență o sărbătoare creștină, așa că poți opta pentru o temă de inspirație religioasă. Dar dacă acest stil nu e chiar pe gustul tău, poți alege oricând decorațiuni tradiționale aflate la limita dintre religios și laic. Ouăle roșii vor fi centrul de interes al mesei. Așează-le pe un suport din crenguțe de salcie și pictează-le manual. Încondeiatul ouălelor nu este numai o practică simbolică, ci reprezintă totodată o activitate distractivă pentru cei mici.

cosul-cu-oua-de-paste

Decorațiunile moderne

Pe de altă parte, poți alege un stil modern de decorare a mesei, cu suporturi inedite de lumânări ori veselă în culori mate. Nu uita să incluzi totuși câteva elemente tematice care vor face diferența. În acest caz, o vază cu narcise ar putea constitui elementul central al mesei de Paște. Folosește și niște servețele în culori pastel, et voilà, decoru-i gata!

aranjament_modern_masa_paste

Și pentru un pic de creativitate, iată o idee de coșuleț pentru iepuraș care va face din orice masă una deosebită. Ai nevoie numai de carton colorat 15 cm x 15cm, creion, liniar, foarfecă, 2 pioneze sau lipici. În 10 minute e gata, iar cei mici se vor bucura nu numai de rezultatul final, ci și de activitate în sine!

cosulet_de_paste

Tips&Tricks? Bucurați-vă! Indiferent de cum veți aranja masa, important e să adunați în jurul ei oameni dragi alături de care să vă bucurați!

Mai multe despre stiluri de amenajare vom descoperi în cadrul celui de-al doilea atelier Deco Mondo, organizat Sâmbătă, 26 Aprilie, de la ora 10.00 la 11.30, la Joy Club! Vă așteptăm cu nerăbdare!

banner_site

Cu drag, cu spor, cu voie bună,

Anuca & Nicu

Comentarii