În ce mai punem jucăriile?

Mami, vreau și mașinuța, și trenulețul, și mingea, și setul de gătit, și jocul de construit, și…” Uite-așa, camera copilului devine supraaglomerată cu jucării. Însă la un moment dat, vine timpul critic al „făcutului curățeniei”. Și-apoi să vezi bătaie de cap! Ți-ai dori dintr-o dată ca toate jucăriile să dispară pentru că pur și simplu nu știi unde să le mai pui! Iar cutiile pentru jucării par atât de învechite!

Dacă întâmpini această problemă, iată câteva idei care te-ar putea ajuta:

1. Comoda cu sertare: prezintă numeroase opțiuni pentru depozitare. Sertarele creează compartimente în care poți pune cu ușurință cutii mai mari sau mai mici, jucării strânse separat în săculeți, albume de fotografii. Pentru fiecare categorie de jucării desemnează un sertar separat și decorează-l în exterior cu etichete, denumiri sau chiar poze. Copiii vor ști astfel cu exactitate unde să-și pună jucăriile. O metodă ideală pentru părinții super-organizați!

2. Servanta sau un dulap: reprezintă o variantă bună de depozitare a jucăriilor pentru că, probabil, o ai deja. Folosind servanta sau un dulap pentru a „ascunde” jucăriile elimini problema cutiilor care uneori pot fi atât de inestetice. Jucăriile se vor potrivi la fix! Nu e nevoie să le aloci tot spațiul, ci doar jumătate sau mai puțin. Ideea e că poți strânge jucăriile în cutii mai mici, pe care le așezi una peste alta, în dulap, pe categorii,  astfel încât să nu fie împrăștiate tot timpul.

3. Scaunele cu spațiu pentru depozitare: sunt disponibile sub forma unor mini-canapele cu capac sau banchete rabatabile. Sunt o minune din punct de vedere al multi-funcționalității! Când musafirii le folosesc pentru a se așeza sau a-și întinde picioarele, nici n-au habar de jucăriile care se ascund desesubt.

4. Coșurile de rufe: sunt mobile și încăpătoare, reprezentând o variantă practică de depozitare a jucăriilor. În plus, dacă ți-ai învățat deja copilul să-și pună hainele murdare în coș, de ce să nu-l înveți să facă același lucru și cu jucăriile după ce s-a terminat de jucat? Coșurile de rufe oferă mult spațiu, fiind totodată ușor de ascuns în debara sau pe balcon.

5. Sacii din pânză: reprezintă o alternativă drăguță a cutiilor pentru că cei mici își pot găsi cu ușurință jucăriile strânse astfel. Totodată, pot fi lesne integrați în designul camerei, prin simpla agățare de perete sau de ușă. Datorită diversității de nuanțe, mărimi, texturi, sacii din pânză se potrivesc și celor mai pretențioși copii, fiind, de ce nu, o variantă cool de depozitare a jucăriilor.

Tips&Tricks? Folosește-ți creativitatea și găsește variante interesante de depozitare a jucăriilor. Dacă ai în minte o variantă, gândește-te că, deși nu aceasta era destinația sa inițială, nu înseamnă că nu o poți folosi pe post de cutie de jucării!

Vrei ca cel mic să își organizeze mai bine spațiul propriu, să îl păstreze mai multă vreme ordonat și să îl aprecieze? Înscrie-l acum la Deco Mondo – ateliere de design interior pentru copii!

banner_site

Cu drag, cu spor, cu voie bună!

Anuca&Nicu

Comentarii