Lumină, culoare, textură: toate au un rost!

Sâmbătă, 5 Aprilie 2014, ne-am adunat cu mic cu mare să descoperim tainele designului interior. Într-un spațiu modern, interesant, plin de lumină și veselie – Joy Club pe numele său – am încercat să deslușim ce se ascunde în spatele culorilor, am văzut cum lumina se transformă în culoare și ne-am jucat cu diferite combinații de texturi. Nu-i așa ușor să fii designer de interioare! Trebuie să jonglezi cu concepte, cu paletare de culori, cu moodboard-uri!

deco_mondo

Dar copiii s-au descurcat de minune!

deco_mondo2

Cu toții au fost de acord că viața noastră ar fi tristă, groaznică, ciudată dacă nu ar exista culoare în ea! Și că fiecare dintre noi are o culoare preferată care ne trezește emoții. Unora ne place verdele pentru că ne face să ne simți liberi, altora ne place albastrul pentru că ne dă senzația de zbor. Important însă e să învățăm să combinăm toate culorile care există în jurul nostru pentru a ne face viața cât mai frumoasă!!!

deco_mondo_3

Nuanțele culorilor le-am descoperit într-un experiment dulce cu apă și bomboane!

deco_mondo_4

Apoi am dat cu var!

design_interior_5

Și ne-am creat, ca niște designeri adevărați, propriul moodboard. Folosit foarte des în brainstorming-ul de design interior, acest exercițiu a fost pentru copii un punct de plecare în conturarea unui spațiu pentru personajul de poveste preferat.

design_interior_6

Nuanțele s-au alăturat, culorile s-au combinat, texturile au dat contur imaginației.

design_interior_7

design_interior_8

Iar rezultatul a fost remarcabil!

decor_interior_9

Cel mai important însă e că toți ne-am distrat și am experimentat. „Atelierul de astăzi mi-a plăcut pentru s-a lucrat concret și s-a învățat ceva pentru punerea în practică mai departe (acasă sau ca meserie, mai târziu)”, ne-a mărturisit mama lui Elias, unul dintre participanți. Mulțumim!!! Ne-a părut bine să descoperim că, într-adevăr, fără a lua nimic în joacă, pentru noi totul e un joc!

Următoarea întâlnire va fi pe 26 Aprilie: același loc, Joy Club, aceeași oră (10.00). Vom vorbi despre diferite stiluri de design interior care ne plac!

banner_site

Cu drag, cu spor, cu voie bună,

Anuca & Nicu

 

Comentarii